пʼятниця, 29 січня 2016 р.

Формування опорних шкіл


Формування опорних шкіл
Днями у МОН України відбулася нарада заступника міністра освіти і науки Павла ХОБЗЕЯ з керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій.
Під час засідання Павло ХОБЗЕЙ нагадав про зміни у порядку діяльності освітніх округів та опорних загальноосвітніх навчальних закладів, що дадуть повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів.
За його словами, опорні загальноосвітні навчальні заклади формуватимуть на місцях за конкурсом. Ці школи будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема, кабінетами фізики, астрономії, хімії. Окрім того вони отримають грант для організації підвезення учнів і педагогів шкільним автобусом, а також впровадження у школах енергозбережувальних технологій та навчання вчителів. На ці потреби Уряд збільшив фінансування освітньої галузі на 121 771 000 грн.
 «Суспільство очікує змін в освіті, що пов’язані зі змістом, методиками викладання, з цінностями, ставленням вчителів», — зауважив Павло ХОБЗЕЙ.
http://pedrada.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар