вівторок, 9 червня 2015 р.

І.Совсун: Сільські діти не отримують якісної освіти


Результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) показали, що діти із сільської місцевості не отримують належного доступу до якісної освіти в Україні. Про це 9 червня 2015р. на брифінгу заявила перша заступниця Міністра освіти і науки України Інна Совсун.
"Якщо подивитися на результати зовнішнього незалежного оцінювання дітей з сільської місцевості і дітей з міської місцевості, ми бачимо, що, на жаль, ці діти не отримують доступу до якісної освіти", – зазначила вона.
Тому, за її словами, у новому законопроекті "Про освіту" впроваджуються деякі новації, які стосуються мережі закладів освіти, у тому числі – малокомплектних.
Зокрема, першим компексом заходів із покращення освіти учнів сільської місцевості має стати норма, що початкова освіта повинна здобуватися якомога ближче до місця проживання. "Тому що це дуже маленькі діти, їм важко їздити в інші населені пункти", – зазначила Совсун.
Що ж до базової школи, яка, відповідно до закону починається з 6 класу, у законопроекті передбачається, що місцеві органи влади повинні забезпечувати проїзд учнів до місця навчання, а в деяких випадках – навіть забезпечувати школярів гуртожитками.
За матеріалами www.osvita.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар