пʼятниця, 30 січня 2015 р.

Гриневич представила модель середньої освіти


Гриневич представила модель середньої освіти
Лілія Гриневич, голова Комітету з питань науки і освіти, під час участі у круглому столі, присвяченому структурі загальної середньої освіти України, представила модель середньої освіти.
Відповідно до цієї моделі, передбачено дошкільну освіту до 6 років; п’ятирічну початкову школу; базову загальну середню освіту, яка триватиме до  дев’ятого класу (до п’ятнадцятирічного віку, як це відбувається і сьогодні); трирічну старшу школу, яка поділяється на школу академічного спрямування та школу професійного спрямування.
Школа академічного спрямування має готувати дітей до вступу до вищих навчальних закладів. Старша школа професійного спрямування поряд з повною загальною середньою освітою даватиме можливість отримати професійну кваліфікацію. У професійних ліцеях готуватимуть кваліфікованого робітника, а у професійних коледжах — молодшого бакалавра.
«Зміна структури середньої освіти є новим викликом для нас і може мати спротив з боку частини професійної спільноти. Тому, ця модель перш за все потребує професійної оцінки наслідків та переваг, а також напрацювання ефективних механізмів її впровадження»,  — зауважила  Лілія Гриневич.
За результатами обговорення будуть підготовлені рекомендації органам законодавчої і виконавчої влади для внесення змін до освітнього законодавства України.

Комітет з питань науки і освіти

Немає коментарів:

Дописати коментар